Advertisements
Uncategorized

Rjetet sociale dhe informacione që ato shpërndajnë

Image result for sociale media

 

 

Etiketat e gjeolokacioneve 

 

Facebook, Instagram dhe Twitter të gjitha i lejojnë përdoruesëve mundësinë për të zbuluar (ose redaktuar) të dhënat e vendndodhjes në postimet e tyre- por ndonjëherë vendndodhja e shënuar është aq specifike sa adresa juaj e saktë, jo vetëm qyteti.

Duke pasur parasysh se sa nga mediat sociale është në dispozicion të publikut, nuk kërkon shumë përpjekje për dikë që të përputh me fotot e Tweeter ose Instagram nga shtëpia me adresën e shtëpisë tuaj dhe adresa juaj shpesh është një pjesë e të dhënave që përdorin kompanitë financiare për të verifikuar identitetin tuaj.

 

 

Postimi i një foto me të dhënat tuaja financiare ose personale

Ju do të mendoni se kjo ishte e qartë, por disa njerëz thjesht nuk mund të mbajnë ndarjen e emocioneve të tyre mbi një patentë shoferi të ri ose kartë krediti ose edhe një faturë të vjetër që ata kanë paguar më në fund.

Por, përveç zbulimit të emrit tuaj, numrit të llogarisë dhe adresave për hajdutët e identitetit, ju gjithashtu po siguroni qasje të lehtë në informacionin që dikush mund të përdorë për të inxhiniuar shoqërisht rrugën e tyre në llogaritë tuaja dhe të prishin jetën tuaj.

Advertisements

0 comments on “Rjetet sociale dhe informacione që ato shpërndajnë

Leave a Reply

%d bloggers like this: