Koiranomistaja, näin voit elää ympäristöystävällisemmin

Elämä on valintoja – monissa pienissäkin asioissa. Päivittäin jokainen meistä joutuu tekemään päätöksiä, jotka pitkässä juoksussa vaikuttavat aivan jokaisen tulevaisuuteen. Ajanko matkan autolla, vai voisinko vaan kävellä? Menenkö hissillä, vai otanko tavan portaat? Korvaisinko mehevän pihvin kasvisruoalla muutamana päivänä viikossa? Näillä pienillä ja arkisenkin oloisilla asioilla on kuitenkin elämääkin suurempi merkitys joka vaikuttaa niin meihin kuin koko maailmaankin – eläimet mukaan lukien.

Eläimistä puheen ollen – tiesitkö, että myös lemmikinomistajana teet päivittäin päätöksiä, joilla on merkitystä maapallollemme? Moni lemmikinomistaja ei tule edes ajatelleeksi, että hänen päivittäin suorittamilleen rutiineille voisi olla toinenkin, huomattavasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Alla kerromme muutamia esimerkkejä siitä, millaisia valintoja koiranomistaja voi tehdä maapallomme hyväksi. Nappaa vinkit talteen ja kokeile – niin koirasi kuin koko maapallon eliökunta kiittää!

Ekologisempia valintoja koiran omistajille

1. Myös koiran valjaat voi hankkia ympäristöystävällisemmin

Kyllä, luit oikein! Myös niinkin arkinen asia kuin koiran valjaat voi olla ekologinen dilemma. Kun hankit fifillesi uusia valjaita, kiinnitä huomiota erityisesti niiden valmistusmateriaaliin. Vältä muovia ja muovipohjaisia yhdisteitä. Toinen huomionarvoinen seikka on paikallisilta toimijoilta hankkiminen – vältä kaukomailta tilaamista siinä tapauksessa, kun voisit hankkia tuotteen ilmastolle ystävällisemmin suoraan lähikaupastasi.

2. Lähiruoka on hyvää ja terveellistä – ja myös ekologista!

Lähiruoka on jokaiselle suomalaiselle tuttu termi jo köksäntunneilta. Mutta tiesitkö, että voit hyödyntää lähiruokaa myös koirasi ruokintaan? Voit esimerkiksi tilata paikallisilta maatiloilta koirallesi lihaa ja luutuotteita varsin kelvolliseen hintaan. Mikä parasta, tällainen ruoka myös maistuu koiralle taatusti paremmin kuin marketin purkkiruoka. Myös kuivatuotteet kannattaa hankkia paikallisesti niin, ettet kuormita ympäristöä turhalla postitaakalla.

3. Kylvetä koirasi luonnonvesissä

Koiran turkki pitää itsensä luonnollisesti melko puhtaana, mutta joskus leikin tuoksinassa turkkiin tarttuneet mutaroiskeet saattavat vaatia astetta enemmän rakkautta. Tällöin kannattaa kuitenkin muistaa, ettei heti ensimmäisenä tarvitse mennä kylppäriin lotraamaan vettä, vaan varsin hyvä tapa pitää koiran turkki puhtaana on uittaa sitä luonnonvesissä. Se on paitsi ekologista ja rahaa säästävää, mutta myös superhauskaa puuhaa koirallesi!