Näillä helpoilla vinkeillä elät ympäristöystävällisesti – ja säästät samalla rahaa!

Nykyisin yhä useammat ihmiset ovat tietoisia tekemiensä valintojen ympäristömerkityksistä eli niiden vaikutuksesta yhteisen maapallomme hyvinvointiin. Tämä inspiroikin yhä useampia tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja niin elämässä kuin yrityksensä kohdalla. Moni saattaakin yllättyä, kun huomaa, kuinka paljon rahaa säästyy noudattamalla ympäristöystävällisiä tapoja. Yrityksesi yrityslainat kestävät huomattavasti pidempään, kun teet ekologisesti kestäviä valintoja, etkä tuhlaile turhanpäiten. Tämä toimii hyvin myös kotona, ja voitkin onnistua säästämään kuukaudessa jopa satoja euroja tekemällä fiksumpia valintoja. Tässä artikkelissa kerromme vinkkejä ekologisempaan elämään.

Vinkkejä ympäristöystävällisyyteen

  • Hoida lyhyet matkat polkupyörällä

Autolliset ihmiset tuudittautuvat usein autoilun helppouteen ja taittavat lyhyetkin matkat automaattisesti autolla. Tämä ei kuitenkaan aina ole perusteltua, vaan joskus voi olla fiksumpi idea lähteä matkaan polkupyörällä. Terveys ja lompakko kiittävät!

  • Tee suuremmat ostokset kerralla

Jos haluat vähentää autolla tehtävien matkojen määrää, tee suuremmat ostokset kerralla. Jos ajat autolla kauppaan joka kerta kun tarvitset suklaapatukan tai ruokakermaa, tulee ajettuja kilometrejä huomattava määrä kuin varkain.

  • Suosi kasvisruokia

Kasvisruokapäivä kerran viikkoon on yllättävän helppo toteuttaa! Jos et itse jaksa alkaa väkertelemään kasvispohjaista ruokaa, voit vaikkapa hakea päivän lounaaksi kasvissushia. Helppoa ja hyvää!

  • Pese suuremmat määrät pyykkiä kerralla

Monelle on tapana pyöritellä pyykkiä pienissä erissä usein, mikä on ympäristön kannalta ikävää. Pyöritä kerralla isommat määrät, niin säästät vettä ja luontoa!

  • Pistä ylimääräiset valot pois päältä

Alakoulusta tuttu neuvo, jota ei aikuisenakaan tulisi unohtaa: sammuta aina ylimääräiset valot! Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle!